Халкидики, Гърция

Халкидики се намира в Северна Гърция, югоизточно от Солун. Халкидики е величествено място, което привлича хиляди посетители всяка година, поради своите прекрасни природни забележителности. Навсякъде в региона има природни красоти; Наистина това е един от най-зелените площи в Гърция, в същото време има много извори, езера и заливчета. Основните забележителности на Халкидики, обаче са неговите очарователни плажове, някои от които на практика се вливат в тучните зелени гори. Селата на Халкидики са много живописни и имат подчертан традиционен характер, независимо дали са разположени по склонове или на морския бряг. Забележителности в Халкидики са в изобилие, с внушителни археологически, исторически и религиозни места на всяка крачка.
Полигирос, е столица на Халкидики и е разположена в континенталната част на полуострова, построен амфитеатрално на склона на планината Профитис Елиас и предлага на своите посетители прекрасна гледка към морето и към околния пейзаж. Най-популярният район на Халкидики е "Тризъбец" (известен още и като "трите крака"), който се състои от Касандра на запад, Ситония в центъра и Атон (Света Гора ) на изток.

Касандра, Халкидики, Гърция

Касандра, западния ръкав на Халкидики, Гърция е може би най-често посещавания от трите полуострова, заради близостта си до Солун. Полуостровът е с изключително добре развита туристическа инфраструктура, включително много хотели, ваканционни апартаменти и стаи под наем, също така множество заведения за хранене и нощни заведения за всички видове туристи. Касандра се слави с едни от най-добрите пясъчни плажове в Халкидики, като повечето от тях съчетават море и гора.

Ситония, Халкидики, Гърция

Ситония, централния полуостров на Халкидики, Гърция е добре известен най-вече със своята спираща дъха природна красота. В Ситония, ще имате възможност да се разходите по прекрасните пясъчни плажове и прекрасни заливи, сред величествените пейзажи и през живописни села. Въпреки че е успял да запази много от традиционните си функции, районът предлага голямо разнообразие от места за забавление, голям брой хотели, стаи под наем и апартаменти, както и коли под наем и агенции.

Атон (Света Гора), Халкидики, Гърция

Атон (Света Гора), източния ръкав на Халкидики, Гърция е една от най-уникалните области в Гърция. Представява духовен център на православието и автономна област на Гърция. Безпрецедентната духовна аура и ведрата атмосфера са забележителни. Около манастирите има вечнозелени гори, което добавя подмладяващи и вдъхновяващи вибрации. На входа на полуостров Атон са курортите Трипити и Уранополи, където посетителите могат да открият добра селекция от хотели, различни барове, клубове, таверни и ресторанти, както и прекрасни плажове.